Robert Klaas Solingen

Több mint 180 évvel ezelőtt alakult a mai Robert Klaas cég, amelynek székhelye Solingen városa. A mai napig a cég egy családi vállalkozásként működik, immár hatodik generációjában.  Az alábbiakban ismertetjük, milyen fontos mérföldkövek voltak a Robert Klaas cég életben:

1834: Peter Daniel Pauls, a későbbi tulajdonos Friedrich Robert Klaas egykori olló és apja, a merscheidi önkormányzat Scharrenberg-i udvarában.

1843: A Merscheid polgármesteri hivatalához tartozó Mankhaus lakóház megvásárlása és a cég áttelepítése erre a helyre. Ezen a helyen Mankhausenben a Robert Klaas társaság ma is működik.

1850: Kiváló minőségű három- és négyréteges zsebkések gyártása kezdődik el a gyárban. Első nagy megrendelést megkapja a gyár az Egyesült Államokból, Észak-Amerikából.

1869: A cég bejegyzése  "Robert Klaas" névvel.

1897: Robert Klaas nyugdíjba vonul és átadja két fia, Walter és Ernst Klaas részére a cég. 

1908: Négyemeletes üzleti épület építése, elsősorban raktározás, szállítás és adminisztráció számára.

1934: A cég ünnepli a századfordulót a munkavállalók és az üzletfelek körében. Solingen városa a gyárhoz vezető utcát elnevezi Robert-Klaas-Strasse-nak. Dél-Amerikával, különösen Brazíliával és Mexikóval fennálló üzleti kapcsolatok kialakítása és bővítése.

1948:Új reprezentatív hálózat létrehozása Németországban és Európában.

1983: A korábbi "Hahn und Henne" és "Hen & Rooster" márkanevek felvásárlása a korábbi Bertram cégtől. 

2009: A cég megünnepli a 175. évfordulóját.