Borotva kés

A több évszázados múlttal rendelkező legendás borotvakés napjainkban igazi sztár termékként került elő a felejtés homályából. Sokan a férfiasság egyik jellemző értékmérőjét látják benne. Használata éátszólag egyszerű, de az igazi sikerhez rögös út és sok véráldozat vezet. de amit hátrahagy az szuper érzés, és 3 napig nem kell borotválkozni.

 

A borotvakések klasszikus anyaga egy kiválló minőségű, rendkívül keményre (58-62 rockwell) edzett szénacél, amely alkalmas különlegesen vékony élszallag kialakítására. (utánozhatatlan borotválkozás élményét hozza)

Ezek a szénacélok nem rozsdamentesek, de könnyen karbantarthatóak. Előnyük a maximális éltartás. 

A 20. század második felében megjelentek a rozsdamentes pengék is, amelyek kezelése egyszerűbb, de éltartásuk szerényebb, mint a szénacéloké.

Mindkét késpenge esetében kiemelten fontos a rendszeres és szakszerű fenés (fenőszíjjal, vagy speciális fenőkővel), amely néhány egyszerű és megtanulható mozdulatból áll. Választékunkban a kedvező árú saját márkás (Extrasol) szénacélból készült borotvakések mellett a DOVO csúcskategória széles termékskálájából lehet csemegézni. Tanulásra nagyon megfelelnek az Extrasol borotvakések is. A régi szabály szerint a kifogástalan borotválkozáshoz legalább kettő borotvakésre van szükség ahhoz, hogy minden használat után az egyik kés 48 órát pihenhessen mely idő alat az élszalag regenerálódik.