Böker

XVIII. századra tekint vissza a Böker gyártó.

A növekvő kereslet miatt Hermann és Robert Böker úgy döntöttek, hogy 1829-ben kardok gyártásával is elkezdenek foglalkozni. Az 1830-as évben már 2000 darab terméket gyártottak hetente, a gyárban 64 kovács, 47 élező gép és nagyszámú gyári munkás dolgozott .

 A kínálat évről évre egyre növekedett valamint a globális értékesítés nagyszerű lehetőségeinek bővítésével a családi vállalkozás látta, hogy a feladatokat a lehető leghatékonyabban kell felhasználni. 

Ezért Hermann Böker emigrált New York-ba és megalapította a Boker & Co. céget, míg a fiatalabb Robert létrehozta társaságát Kanadában és 1865-ben Mexikóban, amely a Casa Böker néven vált piacvezetővé.

 

Heinrich csak átkelt a Wupper folyón, hogy eljuthasson Solingenbe, ahol a német evőeszköz ipar virágzott és megalapította a  Heinr. Böker & Co. céget .

A Böker család és a tengerentúli unokatestvéreik nagy érdeklődést tanúsítottak a Heinrich új vállalkozásában lévő borotvák, ollók és zsebkések iránt. 

A II. Világháború alatt az Egyesült Államokkal való kapcsolat megszakadt. A Solingen gyár teljesen megsemmisült, nem maradt gépek, eszközök, katalógusok vagy minta darabok . 

A vállalat elvesztette az egyik legnagyobb értékét: a fa-márkajelzéses védjegyét, amelyet amerikai törvények alapján védettek le . Ifjabb John Boker. vásárolta meg New Yorkban, hogy megmentse az amerikai és a német termékek további értékesítésére. Hamarosan a háború után új élet ébredezett az elpusztult gyárban. Az egykori kézművesek visszajöttek, segítettek az épületek és a gyártás újjáépítésében, és, hogy visszanyerjék a magas minőségi gyártási színvonalat.

Az amerikai leányvállalat az első megrendeléseket vissza helyezte Solingenbe. Néhány éven belül ismét a Böker New York-i leányvállalata lett a legnagyobb ügyfele a Németországi Böker gyárnak.

Az 1960-as évek elején a Böker amerikai leányvállalatát eladták a jól ismert Wiss & Sons cégnek, akik a Böker kések gyártását folytatták, hogy más Solingen termékekkel árulják őket. Az 1970-es évek elején a Wiss & Sons céget eladták a multinacionális Cooper Industries vállalatnak. Ez a változás jónak bizonyult a Böker cég számára, szoros üzleti kapcsolatot és személyes kapcsolatot teremtve Cooperrel, aki visszaállította a Böker nevét a korábbi nagyságrendjébe. Ma a Böker márka a sport, outdoor és a gyűjtő kategóriájú kések legszélesebb skáláját kínálja a Vásárlók részére . 

A Böker gyár nagy jelentőséget tulajdonít Argentína, Chlie és Mexikó dél-amerikai piacainak. Az aktuális védjegy a Treebrand és az Arbolito címkéket tartalmazza. 1983-ban a Salzmann családdal közösen alakult a Böker Arbolito S.A., amely elsősorban háztartási és munka-késekre specializálódott. A folyamatos racionalizálásnak és a termékkínálat bővítésének köszönhetően a Buenos Aires-i vállalat képes ma is világszerte versenyezni.