Tojiro Japan

A Tojiro Japán késmanufaktúra háztartási felszereléseit méltán tartják a legkomolyabb gasztonómiában jártas emberek is szakkiemelkedően fontosnak. Tojiro folozófiája, a művészi vágóeszközök és konyhai kiegészítők gyártása, még elérhető árfekvésben. Magas árfekvése ellenére a gyár kifejezetten híres a kitűnő ár-érték arányáról a Japán keskultúra világában. 

Nem csak a megmunkálás, de maga az anyagfelhasználás is csodálni való. Gyakran nyúlnak VG-10-es acélokhoz, kovácsolt késeiknél nagyon gyakoriak a damasztált, illetve a  “szendvicsacél-szerkezetű” kések. 

Mi az Extrametálnál Tajoro késeket két esetben szoktunk ajánlani: egyszer akkor, amikor a felhasználó már képzett a konyhában, illetve akkor is szoktunk Tojiro késekhez nyúlni tanácsadáskor, ha a leendő vásárló értékeli a művi megmunkálást, anyagot és ezt a Japán legmagasabb szintű kivitelezést. Persze, mint minden csúcsminőségű felszerelésnél, műtárgynál, vagy akár gépjárműnél, itt is számolnunk kell a fokozott mértékű karbantartási igénnyel. Rendszeres élezés és karbantartás mellett viszont egy ilyen konyhai kiegészítő életre szóló társunkká válik.