Vulkanus

A háztartásokban, a gasztroszférában, sőt az utóbbi időkben a hentesiparban is elterjedt eszközők, olyan élkarbantartó készülékek, amelyek egyszerű- és pengebarát használhatóságuknál fogvan gyorsan teszik a dolgukat és nincs velük semmi komplikáció.

Sajnos az elérhető élesség rendszerint elmarad a fenőkövekétől és a fenőacélokétól.

Egy kivétel azonban van: a híres Stahlegger féle “Vulkanus” élkarbantartó készülék, amely a fenőacélokhoz hasonló élességet tud produkálni, mivel az ügyes konstrukció egyszersmind fenőacél- és élezőkészülék is együtt. 

A Vulkanus egy Osztrák manufaktúram amely valóban szuper ár-érték arányt tud fenttarthatóan előállítani. Minősége komoly próbára teszi a versenytársakat, akár a legjobb nevű gyártók választékából is. Előszeretettel ajánljuk minden konyhába, ahol nem rendszerint használnak fenőacélokat, vagy fenőköveket. Ezzel a kis szerkezettel könnyedén, fél perc alatt karbantarthatjuk  vágóeszközünket. Fenési előismeret nem különösebben kell az alkalmazásához, mivel a Vulkanus készülékeiben az anyagfelhasználás mellett az a csodálatos, hogy a készülék magának állítja be az aktuális élezési szöget is. Nekünk csak pár alapszabályt kell megismernünk és már meg is vagyunk:)