Élben az Élen 1983 óta Magyar zászló

45 000 HUF vásárlás felett ingyenes kiszállítás

Victorinox Swiss Army karórák - Általános segédlet

         

 

Pár hasznos tanáccsal, ötlettel szeretnénk szolgálni Victorinox Swiss Army órákkal és azok karbantartásával kapcsolatosan.

A Victorinox márkát az egész világon jól ismerik, mint a hírneves svájci bicska, - a legendás ”Swiss Army Knife” megteremtőjét és gyártóját.  Azt azonban már kevesebben tudják, hogy a Victorinox karórákat is gyárt, méghozzá olyan minőségben, amely nem hoz szégyent a legendás svájci bicskára sem! A minőség 130 éves hagyomány a Victorinox-nál, akár zsebkésről, akár karóráról van szó. Az országra jellemző precizitás, az ellentmondást nem tűrő anyagmegválasztás, a praktikum és dizájn egysége egy olyan műszaki kultúrát jelent, amely ma szinte egyedülálló a világon.

A Victorinox 130 évet is meghaladó zsebkésgyártási tradíciójából nőtt ki néhány évtizede az óragyártás igénye. Kezdetben igen egyszerű szerkezeteket építettek be a különböző zsebkésekbe. A régi Victorinox-osok bizonyára emlékeznek még az órával ellátott Swiss Champ zsebkésre, avagy a közkedvelt Timer típusokra. A fejlődés azonban itt is, mint mindenütt továbblépést sürgetett. A Victorinox-nak ki kellett alakítania a saját márkáját a karórák tekintetében is. Ma már nem kétséges, hogy a Victorinox ennek a kihívásnak is megfelelt: magas minőségben, optimális funkcionalitással gyártja merészen innovatív modelljeit a mára már kikristályosodott ikonikus dizájnja jegyében.

Örömmel jelentjük, hogy mi, mint a Victorinox termékek elhivatott magyarországi szószolói, 2015. év végén lehetőséget kaptunk e termékek magyarországi értékesítésére is, az immár 30 éve sikeresen forgalmazott zsebkések mellett. Bízunk benne, hogy óráinkkal épp olyan elégedettek lesznek vásárlóink, mint évtizedek óta egyéb termékeinkkel.

A Victorinox Swiss Army órákra 3 éves garancia vonatkozik, melyet a világon bármely hivatalos márkaképviseletnél tud érvényesíteni, a vásárláskor kapott számla vagy a garanciakártya bemutatásával.

A Victorinox Swiss Army órák minőségét a Victorinox Quality Team teszteli, mely tesztek teljes mértékben megfelelnek az Európai ISO normáknak és a Svájci Óragyártók Szövetségének (NIHS) kívánalmainak. Természetesen a Victorinox saját teszteket is végez az órákon. A gyártási folyamat során minden egyes órát a Quality Team bizonyos tagjai tesztelnek, hogy a munkafázis minden egyes lépése ellenőrizve legyen. A Victorinox Swiss Army garantálja minden egyes olyan óraalkatrésznek is a tökéletes minőségét, melyet nem maga gyárt. A Swiss Quality Team minden egyes karórát 100 minőségi tesztnek vet alá, mielőtt egy óra dizájnja végleges lesz.

Alkatrészek és anyagok

A Victorinox kizárólag csak tökéletes minőségű anyagokat használ fel órái gyártásánál, melyek biztosítják a híres svájci robosztusságot, tartósságot és minőséget – ezek a kulcsfontosságú követelmények a gyártás során.

Rozsdamentes acél tok: a Victorinox Swiss Army óramodell házát magas prémium minőségű svájci rozsdamentes acélból (316L) vagy titánból alakították ki, (ez típustól függ), mely erősen antimágneses tulajdonságokkal rendelkezik. A titán antiallergén, így azok is viselhetik, akik allergiások a fémekre.

PVD (Physical Vapour Deposition) bevonat: A Victorinox rozsdamentes acél felületeit ezzel a bevonattal látják el. A PVD egy magas-teljesítményű, környezetbarát és antiallergén technológia, melyet az űrrepülés-iparágában is használnak. A Victorinox egyike volt azon úttörőknek a világon, akik ezt a technológiát alkalmazták az óragyártás terén.

A Victorinox Swiss Army egyedülálló technikát alkalmaz azoknál az óráinál, melyek arany színt is tartalmaznak: a vékony arany-porréteget visznek fel a PVD bevonatra. Az ezzel az eljárással készült színezés sokkal hosszantartóbb, mint a hagyományos festés.

Zafírkristály óraüveg: A Victorinox órák 95%-ának karcolódásmentes kristályüvege van, melyet egy darab polírozott, tömör szintetikus zafírból vágtak ki. Az óraüveg belső oldala háromszoros tükröződésmentes bevonatot kapott, a számlap jobb olvashatósága érdekében.

Elemek: a nemzetközi szabályozások és normák értelmében a Victorinox kvarcórák elemei higanymentesek, mely természetesen nem befolyásolja az óra precizitását vagy hatékonyságát. Ez egy pozitív lépés a fenntartható környezet érdekében.

Automata karórák esetében fontos, hogy állandóan viseljük/mozgassuk az órát és a dátumot kizárólag a napközbeni órákban (06.00-20.00) szabad gyorsváltóval előre léptetni.

Vevőszolgálat: - „Elhivatottság a legmagasabb vásárlói elégedettség érdekében”

Vegyük figyelembe, hogy az órák napi 24 órát és heti 7 napot működnek, olyan precíz és miniatűr alkatrészekkel és mechanizmusokkal, különböző időjárási viszonyok és környezeti tényezők közepette, így ahhoz, hogy Victorinox óránk megbízhatóan és a „Companion for Life” mottójához hűen működjön, időszakos karbantartásra és gondoskodásra van szüksége.

3 különböző szervizszolgáltatás elérhető a Victorinox Swiss Army Magyarországi szervizközpontjában – ezeket javasoljuk:

Évente: vízállóság-teszt – főleg, mielőtt szabadságra mennénk.

Kétévente: általános karbantartási szerviz – vízállóság ellenőrzése: tömítések ellenőrzése és cseréje, ha szükséges, elemcsere, stb.

4-6 évente (használat függvényében): teljes átvizsgálás – óramű átvizsgálása, az elhasználódott alkatrészek cseréje az óraművön belül, az összes órafunkció átvizsgálása, pontosság és teljes vízállóság-vizsgálat.

Lehet kérni polírozási szolgáltatást is a rozsdamentes acél szíjas órák esetében, amely az óraszíj eredeti állapotának visszaállítását célozza meg.

 

Szervizzel kapcsolatos tanácsaink:

Vízállóság: évente

Automata óraszerkezetek: 2 évente

Szervizköltségek: Azoknál az óráknál, ahol a garanciaidő már lejárt – esetleg sem számlával sem garanciakártyával nem rendelkezik a vásárló, így a vásárlás időpontját nem lehet beazonosítani - a szakszerviz egy tesztelésen alapuló, előzetes, részletes árajánlatot készít díjmentesen. Kizárólag ennek a vásárló általi elfogadása után kezdődik meg a javítás. Az elvégzett javításra 1 év garanciát vállal a Victorinox.

Páralecsapódás: a hőmérséklet hirtelen változása pára megjelenését eredményezheti az óraüveg alatt, azonban ez nem befolyásolja az óra működését és hamarosan magától eltűnik, felszívódik. Azonban ez azt jelezheti, hogy az óra vízállósági kapacitása csökkent, így mindenképpen keresse fel a Victorinox képviseletet.

Tisztítás és vízállóság: Ahhoz, hogy óránk mindig a legjobb formáját hozhassa, tisztítsuk meg az óratokot és a fém óraszíjat rendszeresen langyos, szappanos vízzel, után tiszta vízzel öblítsük le és töröljük szárazra egy puha ruhával. Amennyiben az óraszíj bőrből készült, lehetőség szerint kerüljük a vízzel való érintkezését. A bőr nemes anyag, víz hatására elveszíti a tartását és színét. Ha a bőr sós vízzel érintkezett, öblítsük le alaposan tiszta vízzel és szárítsuk meg mihamarabb.

Ütések és kémiai anyagok

Kerüljük az óra odaütését, leejtését, ismétlődő súrlódását, amely lekoptathatja a fémet és befolyásolhatja az óra működési mechanizmusát. Javasoljuk, hogy a következő sportokhoz ne viselje az órát: golf, tenisz, squash. Kerüljük az érintkezést mindenféle kémia anyaggal, magas hőmérséklettel és erős mágneses mezővel.