Élben az Élen 1983 óta Magyar zászló

45 000 HUF vásárlás felett ingyenes kiszállítás

Használati útmutató Dovo borotvapamacsokhoz

BOROTVAPAMACS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

 

Ahhoz, hogy borotvapamacsát hosszú ideig megelégedéssel és örömmel használja, kérjük, tartsa be a következő használati útmutatási pontokat:

 • Mártsa a pamacs fejét kézmeleg vízbe, és egyszer könnyedén rázza ki a vizet belőle. Kicsit csepegjen a nedvességtől.
 • Körkörös mozdulatokkal a pamacs sörtéjének első harmadára dolgozza fel a szappant és a benedvesített arcbőrön körkörös mozdulatokkal habosítsa fel.
 • Amikor a kívánt mennyiségű borotvahab az arcon létrejött, kezdheti a borotválkozást.
 • A borotvapamacs alapos tisztítása minden használat után elengedhetetlen, ezáltal a pamacs tartósságát biztosítjuk. Minden borotválkozás után a pamacsot kézmeleg folyóvízzel öblítsük le és minden borotvahab/szappan maradványt gondosan távolítsunk el róla. Arra különösen ügyeljünk, hogy a borotvapamacs sörtéjének és markolatának találkozásánál ne maradjon semmilyen szappanmaradvány. Ezután a vizet alaposan rázzuk ki a pamacsból, majd hagyjuk megszáradni a pamacstartóban, fejjel lefelé elhelyezve, hogy ne folyhasson a víz a pamacs nyelébe.

Ha pontosan követjük a használati útmutatót, a borotvapamacsunk élettartamát akár 5-10 évvel is meghosszabbíthatjuk. Többször előfordulhat, hogy 1-1 szál kihullik a sörtéből, azonban ez – egy natúrkozmetikai terméknél – elkerülhetetlen.

Ha a borotválandó bőrfelület érzékeny, szappanozás előtt ajánljuk a timsó használatát az alábbiak szerint:

A nedves arcbőrre tegyünk a benedvesített timsóból, ezt követően képezzük a habot az arcon. Ennek az eljárásnak az az előnye, hogy simább arcfelületet kapunk a pórusok összehúzódása által. Így a szőrszálak nem tudnak visszatolódni a szőrtüszőbe.

A borotvapamacs elhasználódását felgyorsító tényezők:

 • ha nem tisztítjuk a fent leírtaknak megfelelően a pamacsot, és szappanmaradékot hagyunk a pamacsban, akár a sörtében, akár a sörte és markolat találkozásánál – ez a sörték kihullásával járhat
 • túl meleg víz használata borotválkozáskor vagy a borotvapamacs tisztításakor (40°C feletti hőmérséklet)
 • a tisztításkor használt túl erős, nem kímélő, fertőtlenítő hatású szerek használata

Szavatosság:

 • A gyártási és anyaghibából eredő sérülésekre 1 év szavatosságot áll a gyártó.
 • A szavatosság keretében – amennyiben a gyártó bevizsgálta a terméket és jogosnak találta az igényt – javítás, vagy ha ez nem lehetséges, akkor csere történik.
 • A kereskedelmi egység csak számla ellenében tud szavatosságot érvényesíteni a gyártó felé.

A szavatosság érvényesítését kizáró ok:

 • a termék helytelen, nem rendeltetésszerű használata (pl. erős tisztító- és fertőtlenítőszerek használata), az ápolás elmulasztása, stb.