Élben az Élen 1983 óta Magyar zászló

45 000 HUF vásárlás felett ingyenes kiszállítás

Dreiturm Solingen

"1829-ben Johann Abraham Schmidt, aki az asztali kések összeállításának művészetét tanulta ki, megalapította a J.A. Schmidt & Söhne céget, nem messze a mai Solingen Gräfrath városától. Zseb-, asztali- és húskéseket gyártottak. Termékeiket elsősorban a naumburgi és lipcsei vásárokon értékesítették. Ahogy a családi krónika írja: "Az út Lipcsébe 10 napig tartott gyalogosan, napi 10 órás meneteléssel, később Elberfeldből postai úton három nap és három éjszaka hosszú út vezetett, [...] Ehhez 8 nappal előre kellett jelentkezni".
Az akkoriakkal ellentétben a kereskedelem fő hangsúlya a szakkereskedelemben van, az utazás is sokkal kényelmesebbé vált. A Dreiturm védjegyet 1856-ban jegyezték be.

Amikor Johann Schmidt fia, Gustavo Schmidt 1890-ben átvette az üzletet, a termelés már új épületekben folyt. A mai napig a Dreiturm árukat éppen ezen a Wernerstrasse (Werner utca) alatti ingatlanon gyártják. A gyártási folyamat is ugyanaz maradt. Manufaktúránk kezdete óta csak a legjobb szakemberekkel dolgozunk együtt.

A 19. században az üzletet a következő generáció fiai vették át. A mai vezérigazgató, Axel Schmidt 1973-ban lépett be az üzletbe. Ő vezeti a J.A. Schmidt & Söhne vállalatot az 5. generációban. Lánya, Maike Schmidt-Gäbel 2004 óta dolgozik a vállalatnál.

Családi hagyományainkra éppoly büszkék vagyunk, mint elhelyezkedésünkre és termékeinkre. A hagyományokhoz való közelség és a generációról generációra átadott tapasztalat felbecsülhetetlen értéket jelent számunkra. 2014. augusztus 1-jén ünnepeltük 185. születésnapunkat!

A DREITURM a Solingenben készült legmagasabb minőséget jelző márka - 1829 óta."


6termék 16
Szűrés
Ár
 (Ft)
12 500 Ft - 33 900 Ft
Termék státusza