Victorinox

130 éves szenvedély - mely összeköti a tradíciót az innovációval

A Victorinox történetének kezdete az 1884-es években kezdődött, mikor Karl Elsener megnyitotta első kés készítő műlyehét Ibach-Schwyz-ben. Ekkor Svájc még az egyik legszegényebb országok közé tartozott Európában: ezért céljául a szegénység és a kivándorlás megfékezését tűzte ki az által, hogy munkahelyeket teremtett. Legelőször 1891-ben gyártott katonai zsebkéseket a svájci hadseregnek - melyre az egyik leghíresebb Swiss Army kollekció is épül. Ez alapozta meg a virágzó családi vállalkozás, majd világvállalat sikeres jövőjét is. A Victorinox filozófiáját és céges kultúráját azóta is megalapozza a svájci kulturális értékek iránti szolidaritás, illetve a ragaszkodás a tradíciókhoz - a folyamatos fejlődés mellett.

A nagyrészt Svájcban készülő Victorinox termékek, - úgy mint a Swiss Army kollekció, háztartási és professzionális kések, valamint az illatszerek többek között, garantáltan magas minőségűek. Emellett külföldön is gyártanak termékeket, de egy biztos: mindenhol egyformán szigorú követelményeket támasztanak, ha minőségről van szó. Ezeknek köszönhetően válhatott piacvezető cégcsoporttá a Victorinox világviszonylatban is.

Vállalati felelősségvállalás

A Victorinox piaci részesedéseinek 90%-át a Victorinox Alapítványba fekteti, mely a vállalat optimális működésének biztosítékaként szolgál. A fennmaradó 10%-os részesedést pedig non-profit módon gyűjti, mellyel jótékonysági kezdeményezéseket támogat.