Élben az Élen 1983 óta Magyar zászló

45 000 HUF vásárlás felett ingyenes kiszállítás

Cikkek

Az Egyensúly és Erő tökéletes összhangja = Az új Grand Maitre Wood széria

2020.07.29 00:00
Az Egyensúly és Erő tökéletes összhangja =  Az új Grand Maitre Wood széria

Grand Maitre Wood sorozat

 

A Grand Maître Wood kovácsolt késsorozat kivételes minőséget, egyensúlyt és időtlen eleganciát kínál. Az amatőr és a professzionális szakácsok egyaránt imádni fogják ezeket a késeket, hogy konyhájukat palotájává varázsolják, és szeretteiket rendkívüli ételekkel kényeztessék.
A penge rozsdamentes, kopásálló acélból készült, egyenletesen edzett és egyetlen darabból kovácsolt. A kés full tang felépítésű, a penge végigér a markolatban. A penge tövénél az átmenet sima és zökkenőmentes. A bakni megakadályozza a kéz rácsúszását a pengére. A kiváló minőségű, módosított juharból készült elegáns fa markolat ergonomikus kialakítású, kényelmes és kiváló kezelhetőséget garantál hosszabb időn át is. A módosított juharfa előállítása környezetbarát és szabadalmaztatott eljárás, amely növeli a fa tartósságát és keménységét, és biztosítja annak gazdag barna színét.
A Victorinox több, mint 130 éves tapasztalattal büszke arra, hogy kiváló minőségű késeket gyárt. A márka élethosszig tartó garanciát kínál az anyag és a kivitelezés esetleges hibáira.
Mosogatógép használata nem javasolt.

A módosított juharfa
A módosított juharfa előállítása környezetbarát, szabadalmaztatott eljárás, amely bioalapú folyadék felhasználásával javítja a fenntartható puhafák tulajdonságait. A folyamat folyamatosan módosítja a fa sejtszerkezetét, kiváló tulajdonságokkal és gazdag barna színűvé téve.
Különböző famódosítási módszerek léteznek, amelyek mindegyike tartósan megváltoztatja a sejtfalak szerkezetét.
Ide tartoznak olyan módszerek, mint a hőkezelés, az acetilezés és a polimer oltás.
Az általunk használt módosított fát szilárd furán polimerek képzésével állítják elő, amelyek rögzítik magukat a fa sejtjeibe. Ez növeli a fa stabilitását, valamint tartósságát és keménységét.
Az eljárás alapja a furfuril-alkohollal történő impregnálás, amely egy mezőgazdasági biotermékekből előállított folyadék.
Így növényi eredetű hulladékterméket használnak egy másik növényi termék - nevezetesen a fa - fokozott szilárdságának és tartósságának a megadására.
1. lépés: Impregnálás.
Az impregnálás az a folyamat, amelynek során a fát bioalapú folyadékba áztatják. Az impregnálás során a bioalapú folyadékból előállított furfuril-alkoholt rögzítik a fába, hogy mérete stabil legyen.
2. lépés: Pácolás és szárítás.
Az impregnálás után a fát hőszárítják, amelynek eredményeként a furfuril-alkohol polimerizálódik. Ezt a lépést keményítésnek hívják. A fa sejtjeiben ezzel az eljárással létrehozott polimerek nagyon stabilak és nem képesek szétesni vagy elhagyni a fát.
3. lépés: Módosított juharfa.
A kezelés után a fa sejtfalai körülbelül 50%-kal vastagabbak a stabil, rögzített polimereknek köszönhetően.
A fa cellájának állandó módosítása biztosítja a fatermék kiemelkedő stabilitását, maximális keménységét és garantált hosszú élettartamát. A fa magas szintű biztonságot nyújt, mivel ritkán szilánkosodik, nem tartalmaz toxinokat vagy vegyszereket.
Ezenkívül a módosított juharfa ellenáll a rothadásnak, a gombáknak és más fapusztító mikroorganizmusoknak.
Alacsony karbantartási igényű anyag, amely a normál tisztításon kívül nem igényel további kezelést, például olajozást vagy más impregnáló oldatot.