Egy jó vágódeszka jelentősége
Vágódeszkáink nem csak szépek, hasznosak és higiénikusak, de szintén elemi részét képzik az ételkészítés alapjának.
Nagyon sok háztartásban találkozunk olyan helyzettel, hogy vásárlónk felépít egy jó minőségű konyhát, megfelelő segédeszközökkel, késekkel, élezővel, de egy idő után - amikor már hozzászoktunk a jó minőségű vágáshoz - veszítenek az előszeretettel használt eszközeink éltulajdonságaikból. Ez elég sok esetben azért van, mert a felhasználó keményebb felületen használja a kést, mint maga a kés élének az anyaga; pl. porcelán, márvány, fémek. Vágódeszkáink nem csak szépek, hasznosak és higiénikusak, de szintén elemi részét képzik az ételkészítés alapjának.
Ergonómikus és biztonságos vágás csak megfelelő vágóalapon végezhető. Itt nem utolsó szempont a higiéniai követelmény sem. A vágóalap megválasztásánál ügyelni kell arra, hogy az, a kések élét a vágás során ne tegye tönkre. Az Extrametál csoport online és offline üzleteiben olyan eszközöket ajánlunk, amelyek mindezen követelményeknek maximálisan eleget tesznek. Üzemekben általánosan műanyag alapú vágólapokat ajánlunk, míg a háztartásban, főleg a terített asztalon jobban mutat egy igényes fa vágódeszka, természetesen megrakva sonkákkal, szalámikkal, sajtokkal és mindenféle más finomságokkal.