Élben az Élen 1983 óta Magyar zászló

45 000 HUF vásárlás felett ingyenes kiszállítás

Cikkek

Extrametál 40 éve

2023.02.16 00:00
Extrametál 40 éve

 Élben az Élen 1983 óta – 40 éves lett az Extrametál!Egy kis családi vállalkozásból lett Európa vezető finomacél üzlethálózata: az Extrametál népszerűsége évtizedek óta töretlen. A legnagyobb márkákat forgalmazva nálunk a legminőségibb késektől, a tőrökön, ollókon át a fenőacélokig mindent megtalálsz, ami finomacél – Európán innen és túl, a legalapvetőbb háztartási eszközökön át egészen a kozmetikai kellékekig. Idén 40 éves a cég: az út a nemzetközi sikerekig, a piacvezető pozícióig hosszú és változásokkal teli volt. Egy születésnapi időutazásra hívunk: nézd végig velünk egy kisvállalkozás felemelkedését!


A kezdetek – egy család hiánypótló ötlete


Az Extrametál története az 1920-as években kezdődött. Az első világháborúból már elkezdett felépülni az ország is, a harcok alatt uralkodó fémhiány után nagy igény mutatkozott a beolvasztott fémtárgyak, háztartási eszközök pótlására. Ebben az időszakban indult el az Extrametál márka, egy családi finomacéláru vállalkozásként. Főképp német és magyar gyártású edényeket, evőeszközöket kezdtek el gyártani és értékesíteni: az akkor még kuriózumnak számító, később igen híressé vált uborka- és káposztagyalukat, tésztaszaggatókat és tésztavágókat, és még sok más, egyéb konyhai alkalmatosságot. Az üzlethelyiségnek, mely hosszú ideig gyártóműhelyként is funkcionált, a budapesti Bartók Béla úti 59. számú épület adott otthont.Az álom valósággá válik – egy üzlethálózat születése


Az Extrametál azonban a történelem további viharaiban sem tétlenkedett: 1920 és 1980 között számos nagyváros vásáraiban bemutatkoztunk (például Szegeden, Debrecenben és Kaposvárott), így ismertetve meg magunkat egyre többekkel. Azonban az 1980-as évek rendszerszintű és gazdasági változásai a magyar piacot sem hagyták érintetlenül. A változásokhoz az ekkor még kis családi vállalkozásnak is alkalmazkodnia kellett. A cégalapító, Újházi Péter víziója egy, az elérhető magyar termékeknél jóval magasabb színvonalú termékpaletta létrehozása volt.  Ehhez terve is volt: a saját gyártású árucikkek mellett nyugati irányba kezdett el nyitni. Németországban és Svájcban ugyanis már több száz éves hagyománya volt a finomacél gyártásának és megmunkálásának – a finomacélipar e nyugati fellegvárai pedig kellő inspirációt biztosítottak a készletfejlesztéshez. A külföldi nyitás eredményeképp hamarosan meg is születtek a legfontosabb importmegállapodások: 1983-tól elkezdhettük forgalmazni a svájci Victorinox, a solingeni Wüsthof és a finn Marttiini gyárak legendás termékeit – melyek általunk Magyarországon végre is elérhetővé váltak. Az importszerződések azonban egy másik fontos mérföldkövet is magukkal hoztak: az Extrametál céggé válását még 1983-ban, majd az első üzletünk megnyitását 1985-ben, a budai Skálában, melyet aztán több másik is követett. 1991-ben a 4. boltunkat (Sugár), alig 6 év múlva, 1997-ben már a kilencediket nyitottuk meg (a Vígszínháznál), 1998-ban pedig már üzleteink száma meghaladta a 16-ot is (Alba Plaza, Westend). 2001-ben megnyitottuk a 40. üzletünket is (Dunakeszi Extrametál), 2007-ben megtörtént a 63. üzletnyitásunk az Arena Plazában. Ekkor összesen 47 boltunk volt Magyarországon.A terjeszkedés – és a kitörő nemzetközi sikerek


A pozitív vásárlói visszajelzések és a növekvő kereslet nyomán sikerült egyre több márkát megismertetnünk a magyar vásárlóközönséggel az évtizedek alatt. A strapabíró, magas minőségű árucikkek népszerűsége hamar szárnyalni kezdett, így mára már több, mint 30 márkát forgalmazunk. A külföldi kapcsolatok kiépítése után szakmai munkánk nemzetközi elismertsége sem váratott sokat magára: hamarosan a legnagyobb világmárkák kezdtek megbízni minket a kizárólagos képviseletükkel Magyarországon. Először 1987-ben lettünk a Victorinox hivatalos forgalmazója, majd 2007-ben a gyári kizárólagos képviselete; őt követte a solingeni Wüsthof-DreizackWerk (1998), a Böker (1999), az amerikai Cold Steel és Spyderco (2002), majd a Dovo Solingen (2003) és a Tojiro (2005) kizárólagos képviselete, illetve egyes esetekben szakszervize (Victorinox, Wüsthof-DreizackWerk, Cold Steel). Cégünk így vált nagykereskedővé, mely saját és partnerei termékeivel szolgál ki vadászboltokat, horgászboltokat és egyéb webáruházakat is Magyarországon. Számos kereskedelmi partnerünket a környező országokban is képviseljük.


Ezért érdemes 2023-ban is az Extrametált választani


2006-ra már vásárlóink több, mint 10.000 termék közül választhatták ki a céljaiknak leginkább megfelelőt. És innen azóta sem volt megállás: óriási raktárkészletünk évről évre csak nő. Így 100.000-nél is több termékkel állunk vevőink rendelkezésére – a legtöbb, webshopunkban is szereplő termék azonnali készletről kerül kézbesítésre. Webáruházunkban számos információval ellátva, kiváló képi minőségben tekinthetik meg termékeinket érdeklődőink. Emellett arról is gondoskodunk, hogy mindenki megtalálja a saját ízlésének megfelelő terméket: leendő vásárlóink többféle árkategóriából is válogathatnak. Büszkék vagyunk rá, hogy családi vállalkozásunkból ma már Európa piacvezetőivé váltunk a finomacél árucikkek terén. Ez azonban nem jöhetett volna létre kiváló csapatunk nélkül. Jelenleg több, mint 50 hozzáértő, szakképzett munkatárssal állunk vásárlóink rendelkezésére, akiknek kiválóságára, szakértelmére és gyors elérhetőségére 2023-ban is bátran támaszkodhatunk. Mindemellett minden, hivatalos forrásból vásárolt termékre garanciális ügyintézést, felkészült szakszervizt biztosítunk. (A hivatalos partnerek listáját itt mutatjuk.) Termékeink továbbá a vevő kényelmének megfelelően átvehetők személyesen, postán vagy akár futárszolgálat útján is.

Élben az élen 1983 óta – immár 40 éves a cég, amely kiállta az idő, a történelem és a folyamatos változások próbáját. Az Extrametál neve garancia minden régi és új vásárlónknak a minőségre: legyen szó akár professzionális szakácskésekről vagy háztartási vágóeszközökről, vagy épp kozmetikai eszközökről, a nívójukban továbbra sem fogsz csalódni!