A Duna-Ipoly Nemzeti Park főszervezésével megtartottuk a nagyon klasszul sikerült családi rendezvényünket, amely keretében reggel 9-től délután 5-ig késbemutató játékokkal és kihívásokkal fogadtuk kedves érdeklődőinket. Így több mint 900 család tapasztalhatta kollegáink hozzáállását és szakmai tudását most kifejezetten a fiatalabb generáció “outdoor” szabadidős programinspirációit bemutatva.

A gyermekeknek és a családoknak bemutattuk többek között hogyan kell nyersfa-alapanyagokból tutajt készíteni. Ez persze a csúcspontja volt minden foglalkozási körnek, a delikvensek nem rögtön a tutajépítés gyakorlásával kezdték meg az ismerkedést a kések világával.

Egészen kis (3 éves) kortól fogadtuk a gyermekeket és a fafaragás alapjaival kezdtük az ismerkedést. Megtanítottunk, hogy szigorúan magunktól kifele - “elfele” - vágunk, hogy elkerüljünk barmi lehetséges sérülést. A kisebb gyermekek kezébe Victorinox és Opinel gyerekkéseket adtunk. Ezekkel a késekkel fokozott biztonsággal tudtak dolgozni a gyerekek. Lekerekített penge, és speciális kialakítás jellemzi ezeket a gyerekkéseinket.

A foglalkozás során minden alapanyag, amit felhasználtunk természetes eredetű. Ezt azért tartottuk fontosnak, mert így tuduk megmutatni a gyerekes családoknak és egyéb köröknek (óvoda, iskola, egyéb foglalkozási csoport) hogyan lehet közreműködésünk és felügyelésünk nélkül is tárgyakat faragni és készíteni, amivel talán még egy fokkal élvezetesebb lehet a felfedezés/ kirándulás.

Büszkék vagyunk rá, hogy lehetőségünk volt a legkitartóbb és a legügyesebb 400 gyermeket Extrametál csoportos ajándékcsomaggal jutalmazni.