Élben az Élen 1983 óta Magyar zászló

45 000 HUF vásárlás felett ingyenes kiszállítás

Cikkek

Jeunes Chefs Rôtisseurs 2019 Ifjúsági szakácsverseny

2019.05.07 00:00
Jeunes Chefs Rôtisseurs 2019 Ifjúsági szakácsverseny

A Chaîne des Rôtisseurs egyesület 2019. április 10-én szerdán, a kiemelt szakmai együttműködő partnerük által biztosított METRO Gasztroakadémián XXIV. alkalommal rendezte meg a „Jeunes Chefs Rôtisseurs” 27 év alatti fiatal szakácsok nemzeti válogató versenyét.

A versenyen indult: Lendvai Levente (Arany Kaviár étterem), Spekova Friderika (Borkonyha étterem), Weimper Máté (Corinthia Hotel Budapest), Akács István (Gerbeaud Gasztronómia), Danka Szabolcs (Kárpátia étterem), Csillag Richárd (Kistücsök étterem), Dalnoki Bence (Stand étterem), valamint Horváth Sándor (Thermal Hotel Visegrád).

A versenyzőknek az előzetesen kihirdetett mangalica alapanyag felhasználásával, valamint a verseny kezdetén ismertetett meglepetéskosár – ún. black box - alapanyagaiból 3 óra alatt, 4 főre kellett egy 3 fogásos menüsort elkészíteniük.

A versenyhez a helyszínen kapott friss alapanyagokat a METRO biztosította, amelyek közül az idei évben a meglepetéskosárból (makréla, cukkini, grapefruit, fehércsokoládé) kellett kötelezően használniuk az ifjú séfeknek az általuk megálmodott fogásokhoz. Emellett természetesen egyéb alapanyagokkal is dolgozhattak, amelyeket a METRO Áruház zöldségosztályán maguk válogathattak össze. A zsűri azt is értékelte, hogy az adott termékek mennyiségével hogyan gazdálkodtak a versenyzők.

A verseny technikai igazgatója: Győrffy Árpád (Four-Seasons Hotel), a technikai igazgató helyettese: Pereszlényi Alexandra (Vadrózsa étterem) volt.

A konyhai zsűri tagjai voltak: Raj Ráchel (Tortaszalon), Barka Áron (Araz Étterem), Tiago Sabarigo (Costes Downtown) volt.

A kóstoló zsűri tagjai voltak: Szulló Szabina (Stand étterem), Tóth Ágnes (Gerbeaud Gasztronómia), Ádám Csaba (Olimpia étterem), Bicsár Attila (Traktor Restaurant), Hamvas Zoltán (Stand étterem), Nyíri Sándor (Arany Kaviár étterem), Pesti István (Platán étterem, Tata), Pohner Ádám (Kistücsök étterem, Balatonszemes), Rácz Krisztián (Hotel Azúr, Siófok).

A nemzeti döntő ünnepélyes eredményhirdetésére 2019. április 13-án, a Continental Hotel Budapest éttermében tartott gálavacsora keretében került sor. A verseny dobogósai:

  1. Dalnoki Bence, Stand étterem
  2. Akács István, Gerbeaud Gasztronómia
  3. Csillag Richárd, Kistücsök étterem

Spekova Friderika a konyhai zsűri különdíját kapta a legszervezettebben végzett konyhai munkájáért.

A verseny nyertese képviseli Magyarországot szeptember 19-22-én Kanadában, Calgary-ban az Ifjúsági Szakács Világbajnokságon.

Barka Áron Maitre Rotisseur (Continental Hotel Budapest) meghívást kapott a szervezőktől és a 12 tagú nemzetközi zsűriben képviseli majd Magyarországot.

A dobogós helyezettek mellett gratulálunk a szoros verseny további részvevőinek is. 

A versenyzők az Oklevelek mellett a Világszervezet Párizsi Központjából érkezett díszes medálokat, a dobogósok cégünk által ajándékozott Wüsthof késkészleteket kaptak ajándékba.

A verseny számára biztosított eszközöket és az ajándékként átadott tárgyakat is megtalálja a posztunk alatt. Mint a verseny nívójából látszik, melyen használták, a Wüsthof termékei a lehető legmagasabb minőséget garantálnák az Ön otthonában is!