Élben az Élen 1983 óta Magyar zászló

45 000 HUF vásárlás felett ingyenes kiszállítás

Cikkek

Szakácsok Világnapja 2021 – Egészséges ételekkel a jövőért

2021.10.20 00:00
Szakácsok Világnapja 2021 – Egészséges ételekkel a jövőért
Szakácsok Világnapja 2021 – Így tehetünk mi magunk az élhetőbb jövőért

olvasási idő: 3-4 perc

***** Október 20-22 között a világnap keretein belül lineáris akciót hirdettünk meg! Ennek részleteit az extrametal.hu Facebook oldalon tekintheti meg. *****

A Worldchefs, vagy más néven World Association of Chefs Societies – Szakácsok Világszövetsége 1928 októberében alakult a párizsi Sorbonne-on. A néhai Dr Bill Gallagher (Dél-afrikai Szakácsok Szövetségének elnöke, szakács és üzletember) kezdeményezésére 2004-től a Szakácsok Világszövetsége minden évben október 20-án rendezi a Szakácsok Nemzetközi Világnapját, melynek során megünneplik e nemes szakmát, emlékezve óriási felelősségükre a gasztronómiai örökség átadásában és kulináris készségek örökítésében a következő generációk számára.

Egészséges ételekkel a jövőért

2021-ben a Szakácsok Világnapjának tematikája az egészséges ételek körül forog. Ha az ember szakácsként dolgozik, alapvetően jobban odafigyel az alapanyagok és az elkészített ételek minőségére. Az egészséges ételek fogyasztása erősíti az immunrendszert és segítenek átvészelni életünkben a kihívásokkal teli időszakokat. Idén a világnap fókuszában a fenntarthatóság és a környezetvédelem is szerepet kap, hiszen fontos, hogy egy egészséges bolygót hagyjunk utódainkra. Éppen ezért létfontosságú a fiatal generációk ismereteinek bővítése az élelmiszerek előállításának környezetre gyakorolt hatásairól, valamint kreativitásuk fejlesztése az egészséges ételek mindennapi megalkotásához.

„Anyone can cook!”

A főzés, a konyha, az étel, a közös családi ebédek gyermekeink életének akarva-akaratlanul is része. A gasztronómiai felfedezést pedig nem lehet elég korán elkezdeni. Gyermekeink konyhában való tevékenykedésük során csak azáltal, hogy egy picit odafigyelnek ránk, szinte észrevétlenül tanulhatnak meg egyszerű, de ugyanakkor egészséges ételeket elkészíteni. Az Extrametál kínálatában megtalálható, különböző színekben és típusokban kapható Victorinox recés hámozó nagyszerű partner és első lépés lesz ezen az úton. Egy mennyei gyümölcssalátára vágyik? Biztos vagyok benne, hogy gyermeke lelkes segítője lesz a saláta elkészítésében. „Anyone can cook”, azaz „bárki tud főzni” – mondta Chef Gusteau, a Ratatouille című animációs filmben. Miért a mi gyermekünk maradna ki a főzés élményéből?

 

Victorinox zöldséghámozó

 

Természetesen a gyermeknek a legfontosabb a jó példa a konyhában is. Figyeljünk arra, hogy a megfelelő minőségű konyhakéseket használjuk a megfelelő munkafolyamatokra az ételeink előkészítése során. Ez nemcsak konyhatechnikai szempontból, de balesetvédelmi szempontból is nagyon fontos.

A felnőttek részére tervezett burgonya- és zöldséghámozók közül a Victorinox márka rozsdamentes acélból készült zöldséghámozóját ajánljuk webáruházunkból. Azoknak, akik eddig nem szimpatizáltak a zöldséghámozókkal, most eláruljuk, hogy milyen előnye lehet a zöldséghámozóval történő zöldség tisztításnak a főzés szempontjából: mivel a zöldség héját sokkal vékonyabban távolítja el ez az eszköz, így jobban megőrzi a zöldség és a gyümölcs vitamintartalmát. Egy hullámos pengéjű zöldséghámozó segítségével pedig szebbnél szebb dekorációkat készíthetünk a tálaláshoz.

 

Amikor a főzés öröm

Az Extrametál webshopjában megtalálható Wüsthof Classic Ikon késkészlet - mely tartalmaz egy Santoku bordázott pengéjű kést és egy Classic Ikon zöldségkést - máris feloldja az esetleges hiányérzetet, amennyiben szeletelőkésre lenne szüksége. Ezen konyhakések markolatának és pengéjének különleges kivitelezése megkönnyíti a vágást, a szeletelést és az aprítást. Így igazi öröm a főzés! Magabiztosságával pedig valódi példaképe lehet gyermekének.

 

Wüsthof Ikon késkészlet

 

Kovácsolt luxus

Hogy az Ön saját konyhai zöldség késkészlete is teljes legyen, bemutatjuk Önnek az Extrametál kínálatából a Wüsthof Ikon zöldségkést 9 centiméteres pengével, grenadilfa markolattal. Ennek a késnek egyszerűen nem lehet ellenállni. A konyhakés egyedi geometriája tökéletes illeszkedés biztosít, ezzel segítve a konyhai munkavégzést, akár hosszabb időn keresztül is. Mivel a kés maga anyagában könnyű, így garantált az energiatakarékos munka. Vásárolja meg még ma!

 

Wüsthof Ikon Zöldségkés 9 cm pengével, grenadilfa markolattal

 

Ne feledje, egy jól felszerelt konyha nem csak a Michelin csillagos sztárszakácsokat töltheti el büszkeséggel, hanem Önt is. És nem csak a Szakácsok Világnapján, hanem minden egyes alkalommal, amikor gyermekével együtt alkotnak a konyhában a jövő generáció iránti elkötelezettséggel.

***** Október 20-22 között a világnap keretein belül lineáris akciót hirdettünk meg! Ennek részleteit az extrametal.hu Facebook oldalon tekintheti meg. *****

 

Amennyiben szakmai tanácsra lenne szüksége, hogy hogyan tudná még biztonságosabbá, hatékonyabbá és örömtelibbé tenni a főzést, úgy keresse fel személyesen üzleteink valamelyikét, vagy online ügyfélszolgálatunkat az ugyfelszolgalat@extrametal.hu email címen. Szakértőink állnak szíves rendelkezésére ügyfélszolgálati időben. (További információ weboldalunkon)