Vágástechnikai kurzus 10.27.
Konyhai kurzussorozatunk a nyár elteltével újra kezdetét vette. Ezúttal megtanultuk a legfontosabb szeletelési- és hámozási technikákat és ezeket minden egyes résztvevő jól be is gyakorolhatta mesterszakácsunk felügyeletével.
A foglalkozás végén szó esett a kések helyes karbantartásáról és élezéséről, illetve fenéséről is.
A jó hangulatú rendezvénysorozat tovább folytatódik, jelentkezéshez a lent megjelenített terméket (vágástechnikai kurzus) szükséges kosárba adni és kifizetni.
A kurzus ára a továbbiakban is 100%-ban levásárolható, minden 20 000 forint feletti vásárlás esetén tudjuk ezt érvényesíteni a helyszínen.
Helyszín: ETELE Plaza Extrametál üzlet
Időpont: 2022 november 27. vasárnap
Tematika:
- konyhai kések biztonságos használata, alapok
- élszalag megőrzése és felmérése; honnan tudjuk, hogy éles-e a késünk, mi számít élesnek és mi nem - vágódeszka jelentősége - vágódeszkák német vs. japán késeknél
- szeletelési technikák a gyakorlatban: Batonnet, Julienne, Brunoise, kiskocka és egyéb felhasználások. Milyen előnyt jelentenek ezek ízben és textúrában ételünkben?
- élezés, fenés, vizes fenőkövek jelentősége és élkarbantartó eszközök összehasonlítása