Élben az Élen 1983 óta Magyar zászló

45 000 HUF vásárlás felett ingyenes kiszállítás

 Késélesítő
Basic | Késélesítő | Camouflage
19 900 Ft
Nettó ár: 15 669 Ft

Basic | Késélesítő | Camouflage

Gyártó
Vulkanus
Cikkszám
39003T
19 900 Ft
Nettó ár: 15 669 Ft

Átvételi lehetőségek:

  • Extrametál üzletben történő átvétel
  • MPL házhozszállítás - 1 590 Ft
  • Posta-, MOL, Coop pont - 1 490 Ft
  • MPL csomagautomata - 1 290 Ft
  • GLS házhoszszállítás - 1 990 Ft

45 000 Ft felett ingyenes házhozszállítás!

Részletek

Praktikus kisméretű, zsebben is elférő mini, úti élesítő szerkezet.Terepmintás színben.Forradalmi találmány a késélezés területén az osztrák, felettébb fortélyos Harald Stalleger részéről, amely egyesíti a minőségi fenőacélok kiváló élezési tulajdonságát a mechanikus élezőkészülékek kényelmes használatával.A készülék lelke két fenőacél-lapka, amelyet egy-egy rugóskar szorít egymáshoz. A két lapka végzi az élezést, amíg a rugóskarok a megfelelő élszög beállítását automatikusan elvégzik.

 

 

 

Az eszközzel recés és egyenes élű késeket is tudunk élezni.

 

3 féle élezőfunkcióval van felszerelve a készülék:

 

1.) Finomélezés funkció - nemrég vásárolt, jó minőségű késeknél érdemes ezt a funkciót használni, mivel ezeknél a késeknél még új élszalagot NEM szeretnénk kialakítani. A funkció használatához tőlünk eldöntve tartjuk a késélezőt és így húzzuk végig a késeket rajta. Érezni fogjuk, hogy acélforgács, azaz sorja kis mértékben generálódik majd.

 

2.) Általános késélesítés funkció - ha a késélezőt vízszintesen tartjuk, azaz az asztalunkon van és megtámasztva így húzzuk végig késeinket rajta, élezni fogunk a Vulkanus-szal. Szépen fognak leperegni a kés pengéjéről finom acéldarabok, ezzel tudjuk, hogy itt már a korábbi élszalagot formázzuk át. Ezt a műveletet jó minőségű, de nem igazán éles késeknél szoktuk javasolni.

 

3.) Durva élezés - ebben a fázisban teljesen új élszalagot kreálunk. Ezt a funkciót gyengébb minőségű késeknél szoktuk alkalmazni csak. Jó minőségű, de életlen késeknél ajánljuk figyelembe késélezési és köszörűs szolgáltatásunkat, amelyet egyes Extrametál üzleteinkben vehet igénybe (késleadás: Extrametál ALLEE, Extrametál ÁRKÁD Pest, Extrametál Vígszínház).

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!