Henteskés
A hús- és hentesipari kések között fontos szerepet töltenek be a szeletelőkések, vagy közhasználatú kifejezéssel élve a henteskések. Ezek a nagyméretű vágóéllel rendelkező, erős pengéjű kések a húsok nagybani feldarabolására valók, ezt a fajta műveletcsaládot igen hatékonyan, a lehető legkisebb erőráfordítással végzik. Általában hengerelt rozsdamentes alapanyagokból készülnek, így gyengébb éltartási tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a kovácsolt alapanyagokból készült kések, mint például egy Wüsthof Classic szakácskés. A relatív gyengébb éltartást azonban jól ellensúlyozza az egyszerű karbantartás, mivel ezeket a késeket könnyű ismét élesre fenni. Végezetül, de nem utolsó sorban, ezeket a késeket lényegesen olcsóbban lehet előállítani, mint a kovácsoltakat, így ipari, azaz tömeges igényeknek ezek jobban megfelelnek a gazdaságossági szempontok szerint.