Victorinox

130 éves szenvedély - mely összeköti a tradíciót az innovációval

A Victorinox története az 1884-ben kezdődött, mikor Karl Elsener megnyitotta első kés készítő műhelyét Ibach-Schwyz-ben. Ekkor Svájc még az egyik legszegényebb országok közé tartozott Európában: ezért céljául a szegénység és a kivándorlás megfékezését tűzte ki, munkahelyek megteremtésével. Legelőször 1891-ben gyártott katonai zsebkéseket a svájci hadseregnek - melyre az egyik leghíresebb Swiss Army kollekció is épül. Ez alapozta meg a virágzó családi vállalkozás, majd világvállalat sikeres jövőjét is. A Victorinox filozófiáját és céges kultúrájának azóta is fókusza a svájci kulturális értékek iránti szolidaritás, illetve a ragaszkodás a tradíciókhoz - folyamatos fejlődés mellett.

A nagyrészt Svájcban készülő Victorinox termékek - a Swiss Army kollekció, háztartási és professzionális kések, illatszerek - garantáltan magas minőségűek és akár egy életen át is kitartanak.

Vállalati felelősségvállalás

A Victorinox piaci részesedéseinek 90%-át a Victorinox Alapítványba fekteti, mely a vállalat optimális működésének biztosítékaként szolgál. A fennmaradó 10%-os részesedést non-profit módon gyűjti, mellyel jótékonysági kezdeményezéseket támogat.