Wüsthof Ikon Kolbászkés recés élű 14 cm-es pengével, grenadilfa markolattal.
Tulajdonságok:
- Pengeanyag: 58 HRC keménységű, egyetlen darabból kovácsolt rozsdamentes X50CrMoV15 acél
- Pengehossz: 14 cm
- Pengeszélesség: 2 cm
- Markolat: szegecselt grenadilfa markolatpanelek
- Teljes hossz: 25 cm
- Súly: 80 g
További gyártói információk:
Professzionális kolbászkés. Tökéletes választás a tekercs, bagel, kemény szalámi, érett paradicsom szeletelésére. Kitűnően kiegyensúlyozott és ergonómiailag tesztelt és kifejlesztett. Ajánljuk gasztronómia különböző területein dolgozóknak, szakácsoknak, cukrászoknak illetve otthoni használatra is kiváló eszköz.
Wüsthof Ikon sorozat
Kovácsolt luxus. Minden kés egyedi mintázatú. Éles penge és prémium minőségű fa.
Különleges tulajdonságaikkal az Ikon sorozat kései az ünnepek élménye. A válogatott (fenntarthatóan termesztett) afrikai grenadilfából (Dalbergia melanoxylon) készült tartósan szegecselt markolat látványos és mindegyik darab egyedi mintázatú. A különleges fa vízálló és higiéniai tulajdonságai miatt különösen alkalmas a konyhában való használatra. Ugyanakkor természetes, kényelmesen meleg tapintású és ergonómikus alakú markolatot különösen öröm kézbe venni és használni. Az egyedülálló geometria dupla baknival jól illeszkedik a kézbe, garantálja az optimális egyensúlyt és egyenletes vágást biztosít, még hosszabb időn át is. A félbakninak köszönhetően a kés kevésbé súlyos, ez lehetővé teszi az energiatakarékos munkát. Ezenkívül a kialakítás lehetővé teszi a teljes penge használatát és élezését. A penge egyetlen darab kiváló minőségű rozsdamentes X50CrMoV15 acélból kovácsolt, 29°-os élszöggel, magas szintű robusztusság és tartósság jellemzi. A penge végigér a markolatban (full tang). A Wüsthof tapasztalt szakemberei által kézzel végzett végső munkálatok rendkívüli élességet, gyors és egyszerű vágást biztosítanak.
- Kettős tartógeometria - Egyensúly és ergonómia - a kettős baknival ellátott speciális geometria biztosítja a kiegyensúlyozott kezelhetőséget. A kés tehát jól illeszkedik a kézbe, és garantálja az egyenletes vágást.
- Félbakni - A kés vékonyabb tartókonstrukciójának köszönhetően kisebb súlyú. Ez lehetővé teszi az energiatakarékos munkát. Ezenkívül a kialakítás lehetővé teszi a teljes penge használatát és újraélesítését.
- Hámozókés - A praktikus kés rövid, ívelt vágóéllel különösen jól használható a kerek gyümölcsök és zöldségek hámozására és tisztítására. Az értékes vitaminok érintetlenül maradnak a precíziós pengének köszönhetően, amely csökkenti az élelmiszer-pazarlást.
- Markolat - Az afrikai grenadilfa markolatpaneleket tartósan szegecselték és résmentesen szerelték össze. A vízálló fa rendkívül higiénikus és ellenőrzött termesztésből származik.
- Bordázott penge - Vágáskor kisméretű légzsákok alakulnak ki a penge mélyedéseinél. Ennek pozitív hatása az, hogy vékony vagy lágy ételeket könnyebben lehet eltávolítani a pengéről használat közben és nem tapadnak rá.
- Precíziós kettős fogazott él - Az egyedi duplafogazású éllel rendelkező kenyérkés ugyanolyan könnyen vágja a kemény héjat, mint a puha kenyeret, vagy a nagy gyümölcsöket, mint a sütőtök. A különbség a hagyományos fogazott élekhez képest azonnal érezhető.
Mosogatógép használata nem javasolt.