Élben az Élen 1983 óta Magyar zászló

45 000 HUF vásárlás felett ingyenes kiszállítás

HCZ250 | Korund Fenőkő | JIS#250

 Korund Fenőkő
 JIS#250
HCZ250
HCZ250
Gyártó
Haidu
Várható szállítási idő
25
Cikkszám
71HCZ250
3 790 Ft
Nettó ár: 2 984 Ft
Nem vásárolható!
Részletek

Haidu HCZ250 korundszemcsés fenőkő JIS#250

 

Tulajdonságok:

  • Szemcseméret: JIS#250 (FEPA F220)
  • Méret: kb. 15,7 x 3,8 x 1,5 cm
  • Súly: kb. 220 g

 

További gyártói információk:

A Haidu HCZ az ideális kompakt méret, amely bárhol jól használható. A mérete miatt elsősorban kisebb késekhez ideális, de fenhető rajta nagyobb konyhakés is. A méret kialakításánál szempont volt, hogy egy 30 cm-es konyhakés is kényelmesen élezhető legyen rajta.

 

Haidu fenőkő

Magas hőfokon égetett, korund csiszolószemcsét tartalmazó kerámia fenőkő. Elsődlegesen vizes fenőkő, ebben az esetben éri el a maximális hatékonyságát, de használható olajjal is, szükség esetén akár szárazon is. A hosszantartó áztatás sem károsítja őket, bár célszerű használat után kiszárítani őket, akár sütőbe téve, max. 200°C-on. A fenőkövek kézzel csiszoltak, ezért a feltüntetett méret tájékoztató jellegű, a valós méret kissé eltérhet a jelzettől. A különböző szemcseméretű fenőkövek mérete eltérő és a felületük az égetés során eltérhet a síktól. Tartalmazhatnak apró felületi lyukakat és repedéseket, amelyek a csiszolóhatásukat nem befolyásolják. A Haidu fenőkövek a többi kerámia fenőkőhöz hasonlóan törékenyek lehetnek leejtés esetén. A fenőkövek felülete az égetés előtt csiszolva, a valós simaság eléréséhez pár használat szükséges.

 

Használat:

Használat előtt érdemes 10-15 perc időtartamra beáztatni vízbe úgy, hogy teljesen ellepje a víz a fenőkövet. Az áztatás során apró levegőbuborékok láthatók, elsősorban a durvább csiszolószemcsét tartalmazó kövek esetében. Ha megtelt vízzel a fenőkő, a vízből kivéve megáll a felületén a víz, ekkor kész a használatra. A fenés során a vizet érdemes pótolni, hogy folyamatosan egy vékony vízréteg legyen a felületén. Használat után érdemes szárazra tenni és kiszárítani a fenőkövet. (A fenőkőnek nem árt a vízben tárolás, de a víz algásodhat, ami kényelmetlenné teheti a későbbi használatot.) Tisztításhoz érdemes a HCZ250 fenőkövet választani, a köveket beáztatás után erőteljesen érdemes megcsiszolni több irányt alkalmazva, hogy a lehető legtovább maradjon egyenes a felülete. Olaj használata esetén nem kell beáztatni, elég a felületét olajozni. Olajjal való használat után, ha mégis inkább vizes fenésre lenne használva a fenőkő, akkor egyszerűen kifőzhető mosogatószeres vízben. A fenőkőnek nem árt a mosogatószer, a háztartási lúg vagy a sav.

Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek