Élben az Élen 1983 óta Magyar zászló

45 000 HUF vásárlás felett ingyenes kiszállítás

Gyártók

Dreiturm Solingen

Dreiturm Solingen

"1829-ben Johann Abraham Schmidt, aki az asztali kések összeállításának művészetét tanulta ki, megalapította a J.A. Schmidt & Söhne céget, nem messze a mai Solingen Gräfrath városától. Zseb-, asztali- és húskéseket gyártottak. Termékeiket elsősorban a naumburgi és lipcsei vásárokon értékesítették. Ahogy a családi krónika írja: "Az út Lipcsébe 10 napig tartott gyalogosan, napi 10 órás meneteléssel, később Elberfeldből postai úton három nap és három éjszaka hosszú út vezetett, [...] Ehhez 8 nappal előre kellett jelentkezni".
Az akkoriakkal ellentétben a kereskedelem fő hangsúlya a szakkereskedelemben van, az utazás is sokkal kényelmesebbé vált. A Dreiturm védjegyet 1856-ban jegyezték be.

Amikor Johann Schmidt fia, Gustavo Schmidt 1890-ben átvette az üzletet, a termelés már új épületekben folyt. A mai napig a Dreiturm árukat éppen ezen a Wernerstrasse (Werner utca) alatti ingatlanon gyártják. A gyártási folyamat is ugyanaz maradt. Manufaktúránk kezdete óta csak a legjobb szakemberekkel dolgozunk együtt.

A 19. században az üzletet a következő generáció fiai vették át. A mai vezérigazgató, Axel Schmidt 1973-ban lépett be az üzletbe. Ő vezeti a J.A. Schmidt & Söhne vállalatot az 5. generációban. Lánya, Maike Schmidt-Gäbel 2004 óta dolgozik a vállalatnál.

Családi hagyományainkra éppoly büszkék vagyunk, mint elhelyezkedésünkre és termékeinkre. A hagyományokhoz való közelség és a generációról generációra átadott tapasztalat felbecsülhetetlen értéket jelent számunkra. 2014. augusztus 1-jén ünnepeltük 185. születésnapunkat!

A DREITURM a Solingenben készült legmagasabb minőséget jelző márka - 1829 óta."

Ganzo

Ganzo

A világhírű kínai Ganzo márkát több, mint 20 évvel ezelőtt alapították Yangjiang városában, Guangdong tartományban. Akkoriban egy kis csoport szakember volt, akik igazán szenvedélyesen szerettek volna minőségi és megfizethető árú késeket gyártani.

A vállalat gyorsan növekedni kezdett, szinte azonnal a hazai piacon való megjelenés után, mivel termékei kiváló minőségűek. Mostanra a cég elérte a nagy nemzetközi vállalat státuszát. A termékkínálatot multifunkciós szerszámok és élezők bővítik, amelyek biztosítják a szerszámok szakszerű karbantartását. A Ganzo kések, multifunkciós szerszámok és élezők nagy népszerűségnek örvendenek messze az ország határain túl is: az Egyesült Államokban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban és mintegy három tucatnyi országban.

A multi-szerszámokat is úgy tervezték, hogy a készletben lévő minden egyes eszköz kényelmesen használható legyen. A különböző modellek funkciói számban és célban is különbözhetnek, de az eszközök széles választékából minden vásárló kiválaszthatja azt, amelyik megfelel az igényeinek.

Ugyanilyen pozitív visszajelzést kapnak a vásárlók a Ganzo élezőkről, amelyek választékában otthoni használatra és túrázásra szánt modellek egyaránt megtalálhatók, mind a profik, mind a kezdők számára. Az egyes modellek megkülönböztető jellemzője azonban a nagy hatékonyság.

A Ganzo cég több mint száz szabadalmat kapott saját gyártási módszereit és funkcionális részleteit fejlesztve. Azoknak a termékeknek, amelyeket a nemzetközi szabványok szerint kell tanúsítani, át kell esniük ezen az eljáráson, és ezért minden szigorú követelménynek meg kell felelniük a szabványoknak való megfelelés érdekében. Ezenkívül a kiváló minőségű berendezések és az alapos minőségellenőrzési rendszer használata lehetővé teszi a Ganzo számára, hogy kiváló eredményeket érjen el. Ezeket a tényeket a Ganzo élezők, kések és multifunkciós szerszámok népszerűségének stabil növekedése igazolja.

A megingathatatlan minőség a vásárlók széles köre számára megfizethető költségekkel kombinálva - ezek a Ganzo multi-szerszámok, kések és élezők jellemzői.

Herbertz Solingen

Herbertz Solingen

A C. Jul. Herbertz cég közel 150 éves vállalati történelemmel rendelkezik, nagy hagyománya van a vágóeszközök gyártásában és forgalmazásában. 1868-ban Carl Julius Herbertz alapította a céget a solingeni Klingenstadt-ban (A Kések Városa), amely ma már komoly hírnevet szerzett a német határokon túl is. Az ötödik generációban a családi vállalkozás most Thomas Venjakob ügyvezető igazgató közreműködésével és a tulajdonos Ulrich Hartkopf vezetésével folytatódik. A nagypapa egy élező mester és késkészítő volt; azonban az apja, Klaus Hartkopf volt a mai virágzó cég alapítója. Ő építette újra a lerombolt gyárat a II. Világháború után, amelynek hatására folyamatosan növekedett az ügyfélkör, és megnyerte az első nagyobb ügyfeleket is Dél-Németországban, majd az összes többi területen a német és más európai országokban. Ma, alig elképzelhető, hogy az 1940-es évek végén meglátogatta az ügyfeleket motorkerékpárral – mert nem volt pénz egy autóra. Ulrich Hartkopf most a Herbertz egyedüli tulajdonosa. A mottó szerint: "Nincs semmi, ami nem javítható" Herbertz különös hangsúlyt fektet a minőségre és a kiegészítő szolgáltatásokra. Emellett a népszerű saját márkás Herbertz termékek bevezetése illetve a világhírű késmárkák forgalmazása: Buck, Gerber, Cold Steel, Opinel, Nieto, Light, EKA, Martiini, Fox, Stanley és a Puma. A folyamatos termék bővítések és fejlesztéseknek köszönhetően a  C. Julius Herbertz cég mára Európa egyik vezető vállalatává vált a sport, outdoor, szabadidő, a vadászat és gyűjtő kések profiljában. Egy speciális szolgáltatás, amelyet a C. Julius Herbertz kínál, az ingyenes Messerclub katalógust, amelyben a késbarátok számára széleskörű információt nyújt az új termék trendekről és az innovációkról.

Laguiole En Aubrac

Laguiole En Aubrac

A világon sok gyártó állít elő Laguiole késeket, de csak egy olyan van mint a francia Laguiole en Aubrac cég, akik kézi manufaktúrában készítenek  - Aveyron-ban.

Az első kést 1829-ben készítették el, Laguiole-ban, egy kis hegyi falucskában – mely egy nagyon egyszerű, szinte dísztelen kés volt, amelyet a földeken dolgozó embereknek munkakésének szántak.

Fontos megemlíteni, hogy Franciaországban két régióban gyártanak Laguiole késeket: az egyik a Laguiole-régió, amely az első Laguiole kések bölcsője; valamint a Thiers-régió, - amely a francia késgyártás fellegvára. Ezen a két régión belül is nagyon fontos elkülöníteni a kézi és a gépi gyártással dolgozó cégeket.

A Laguiole en Aubrac kizárólag kézi manufakturális körülmények között dolgozik. Az ő védjegyük a kések hátoldali rugóján díszítőelemként megjelenő méhecske és az ugyanitt hosszan végigfutó szimpla- ,dupla- vagy triplasoros cirádás hátoldali rugódíszítés, amelyek mind-mind a mesteremberek szabadkézi munkáit dícsérik. 

A Laguiole en Aubrac márkát az általuk készített kések gyártási ideje is megkülönbözteti a tömegtermelésben gyártott, más Laguiole termékektől.

Minden Laguiole en Aubrac kés egyedi remekmű. A kés acélját kézzel kovácsolják és a formázást, beállítást is mesteremberek végzik, szintén kézzel. 

Az egysoros hátoldali rugódíszítéses kések a gyártás folyamán 109, a kétsorosak 166, míg a háromsorosak 216 különböző gyártási lépcsőfokon haladnak át, amíg elkészülnek.

A kések markolatán található még egy tradicionális, úgynevezett pásztor-kereszt motívum, amelyet a legtöbb Laguiole en Aubrac kés markolatán megtalálhatunk. A kések eredetiségét a következőképpen tudjuk felismerni:

  • tudjuk a pontos származási helyét
  • a kés mellé járó eredetiségi igazoláson található garancia időtartamát ismerjük
  • a kés gyártása során felhasznált minden anyag természetes eredetű 
  • a kések összeszerelése és befejezése is kézimunkával készült

A Laguiole kések aranykorukat az 1980-as években „élték”,miután az 1920-as évektől kezdve népszerűségük csökkenő tendenciát mutatott a Thiers városában történő gyártási iparosításnak „köszönhetően”. Ekkor majdnem teljesen eltűnt a kézi manufaktúrában készült kések iparága, azonban négy mesterember Montézic városkában, nem messze Laguiole városától,összeállt, hogy a régi hagyományokat megőrizzék és ne hagyják teljesen iparosodni a Laguiole kések gyártását. Ezzel tértek vissza a kézi manufaktúrában készült Laguiole kések a piacra.

A Laguiole en Aubrac kétféle acélt használ kései pengéihez: hagyományos szénacél – ennek előnyei a következők: könnyen élezhető, kitűnő éltartó tulajdonságokkal bír; hátrányai: gyakran kell élezni, foltosodhat vagy rozsdásodhat, nagyon puha acél. A másik típusú acél, amit használnak a gyártásnál: 12C27 Sandwik rozsdamentes acél – előnyei más acélokhoz képest: könnyen élezhető, kitűnő éltartó, sohasem rozsdásodik.

Az első Laguiole kések markolata szaruból vagy csontból készült, mert ezek az anyagok álltak rendelkezésre leginkább akkor. Ezek a természetes anyagok számos mintával és a természet formálta színnel örvendeztetnek meg bennünket, de fontos tudni, hogy például a szaru végéből, tetejéből készített markolat jóval minőségibb, értékesebb és keményebb anyag, egyedi mintázattal, mint a szaru közepéből (a puhább részéből) vett (préselt szaru) anyag.

A Laguiole en Aubrac híres arról is, hogy nagyon sokféle, különleges, ritka fafajtával dolgozik, például a Franciaországban őshonos fafajtákkal - vadrózsa, akác, puszpáng, tölgy, kőris, magyal, vadcseresznye, tiszafa, dió, olajfa, alma, szilva, boróka; vagy az importált exotikus fafajtákkal: wenge, mutenja, St.Martin, Cayenne, teak, ébenfa, paliszander, pisztácia.

Ma már a markolatok között is vannak divatosnak számító anyagok, ilyen például a mamut agyar vagy a csont. A hagyományos Laguiole en Aubrac kések már nemcsak a zsebkések funkcióját töltik be, hanem átvándoroltak az asztalra is, így a zsebkés modellek között gyakran találkozhatunk dugóhúzóval kiegészített modellekkel is, valamint a cég választékában ma már többfajta evőeszközkészlet, tálalóeszköz és kínálótál is szerepel. A dugóhúzós modellek mára már a bor világát is meghódították. 

A legújabb termékek a Laguiole en Aubrac palettáján a gyönyörű, akácfából készült, kézi gyártású tálak és vágódeszkák különböző méretekben, stílusban és formavilágban.

Remington

Remington

"Vadászok és lövészek generációi bíztak a legendás Remington lőszerekben a muskétáktól napjainkig. Az Arkansas állambeli Lonoke-ban amerikai munkások által töltött, úttörő sport- és vadászlövedékek széles választéka azt ígéri, hogy minden alkalommal, amikor meghúzzák a ravaszt, elvégzik a munkát. A Remington lőszereknél mindazokért vagyunk itt, akik töltényt töltenek kézifegyverükbe, puskájukba vagy sörétes puskájukba.

Mi már 1816 óta itt vagyunk. A Remington és Amerika együtt harcolt és nyert háborúkat, milliók asztalára tett ételt, és számtalan generációt hozott össze a lőtéren és a terepen. Büszkék vagyunk minden egyes lövedékre, amely a gyárunkban gördül le a gyártósorról. A lőszerekre, az innovációra és a minőségre összpontosítva új lendületet adunk vállalatunknak, hogy Ön továbbra is megbízhasson márkánkban és termékeinkben - mindezt úgy, hogy közben hűek maradunk a Remington legendás örökségéhez és amerikai ikonként való tekintélyéhez.

Üdvözöljük a Remington új korszakában."

 

"Lonoke, Arkansas - 2022. január 18. - A Remington bejelentette, hogy a Remington kések ikonikus sorozata újjászületett. A Remington-rajongók, sportolók, késrajongók és gyűjtők mindenhol újra megtalálhatják a Remington evőeszközök széles választékát, amelyek a jól ismert Big Green márkajelzést és minőséget mutatják be. Az új és átfogó választék hamarosan megvásárolható lesz Amerika-szerte az üzletekben, valamint a www.remington.com oldalon.

"Nagyon sokan nőttünk fel egy-két Remington késsel a zsebünkben" - mondta Danny Evans, a Remington tartozékokért felelős igazgatója. "Az, hogy a Remington késeket visszahozzuk a következő generáció számára, a Remington név és történelem egy ilyen ikonikus részét képviseli."

A Remington négy fő késsorozatot vezet be, mindegyik sorozat zsebkés, összecsukható és fix pengéjű késváltozatokat tartalmaz. A Woodland Series, a Backwoods Series, a Hunter Series és a Guide Series jellegzetes dizájnnal és minőségi kézműves munkával párosul.

Ezen kívül a kezdeti késkészlet tartalmazza a kézzel készített USA-beli Bullet Knife-ot, egy Everyday-Carry vagy EDC késkészletet, egy Sportsmen's Series sorozatot számos, a szabadtéri életmódhoz tökéletes késválasztékkal, valamint a Remington kollekció művészeti alkotásait és vadászjeleneteket tartalmazó gyűjtői ón ajándékkészleteket."

Robert Klaas Solingen

Robert Klaas Solingen

Több, mint 180 évvel ezelőtt alakult a mai Robert Klaas cég, amelynek székhelye Solingen városa. A mai napig a cég egy családi vállalkozásként működik, immár hatodik generációjában.  Az alábbiakban ismertetjük, milyen fontos mérföldkövek voltak a Robert Klaas cég életben:

1834: Peter Daniel Pauls, egykori ollókészítő és a későbbi tulajdonos Friedrich Robert Klaas apósa által alapított zsebkésgyár a Merscheid község Scharrenberg birtokán.

1843: A Merscheid polgármesteri hivatalához tartozó Mankhaus lakóház megvásárlása és a cég áttelepítése erre a helyre. Ezen a helyen Mankhausenben a Robert Klaas társaság ma is működik.

1850: Kiváló minőségű három- és négyréteges zsebkések gyártása kezdődik el a gyárban. Első nagy megrendelést megkapja a gyár az Egyesült Államokból, Észak-Amerikából.

1869: A cég bejegyzése  "Robert Klaas" névvel.

1893: A "Störche" gyári védjegy bejegyzése a nyilvántartásba.

1897: Robert Klaas nyugdíjba vonul és átadja két fia, Walter és Ernst Klaas részére a céget. 

1908: Négyemeletes üzleti épület építése, elsősorban raktározás, szállítás és adminisztráció számára.

1934: A cég ünnepli a századfordulót a munkavállalók és az üzletfelek körében. Solingen városa a gyárhoz vezető utcát elnevezi Robert-Klaas-Strasse-nak. Dél-Amerikával, különösen Brazíliával és Mexikóval fennálló üzleti kapcsolatok kialakítása és bővítése.

1948:Új reprezentatív hálózat létrehozása Németországban és Európában.

1983: A korábbi "Hahn und Henne" és "Hen & Rooster" márkanevek felvásárlása a korábbi Bertram cégtől. 

2009: A cég megünnepli a 175. évfordulóját.

Szűrés